Tun marineret med agurk og frisk oregano

Til 4 personer (let måltid eller forret)

300 g mørbrad af tun (optøs i køleskab ca. 1 døgn i forvejen)
1 agurk
4 spsk olivenolie
saft af 2 limefrugter
4 stilke frisk oregano
350 g frisk spinat
1 lille skalotteløg
salt og peber

Skræl og halvér agurken, skrab kernerne ud og skær den i tykke, skrå skiver. Pisk 2 spsk olie, limesaft, salt og grofthakket oregano sammen. Vend agurkerne i dressingen, og lad dem marinere i 2 timer - ryst agurker og marinade rundt af og til.

Varm 1 spsk olie op på en pande. Brun tunen jævnt i 2-3 minutter på alle sider, og krydr med salt og peber. Skær tunen i små bøffer, læg dem i et fad, hæld de marinerede agurker over, og lad fisken marinere i 30 minutter.

Skyl spinaten grundigt i flere hold koldt vand. Varm 1 spsk olie op i en gryde, og kom spinaten i gryden. Rør i spinaten til den er faldet sammen, og lad den simre 5 minutter. Hak skalotteløget fint, vend det i spinaten, og smag til med salt og peber.

Servér tunen med marinerede agurker, dampet spinat, godt brød eller frisk pasta.

Relaterede produkter: