Salat Nicoise

Til 2 personer (eller 4 små portioner)

1 pakke tunsteaks (der er 2 stk. i pakken) og de er på frost
10 cherrytomater
1/3 af en agurk
1/4 rødløg
3 asparges
2 håndfulde feldsalat (1 til hver skål)
5-6 radisser
1 avocado
ca. 8 sorte oliven
1 smilende æg
en skive lime til hver

 

Tø tunen op i køleskabet ca. 1 døgn i forvejen.

Start med at klargøre alle grøntsagerne, for fisken kræver lidt opmærksomhed. Den skal have virkelig kort tid, derfor dur det ikke helt at være distraheret imens den ligger og steger: halver cherrytomaterne, skær agurken som du ønsker, hak rødløg fint, skær asparges i mindre bidder, skyld salaten, skær radiserne i tynde skiver og skær også avocadoen i tynde skiver. Anret det hele i skåle og kom nogle oliven ved også. Jeg dryssede med chiliflager og lidt salt på avocadoen.

Sæt vand over til ægget og giv det 7-8 minutter, så det bliver smilende – pil, halver og kom i skålene, drys med lidt salt.

Nu skal tunen fikses. Kom en pande på komfuret, tænd for varmen (middel-høj varme), kom en klat smør (eller olie) på panden. Læg tunen på og drys med sorte og hvide sesam. Giv nu tunen 2 små minutter på denne side, vend den og drys også sesam her. Giv dem 2 minutter på denne side også. Den skal være en anelse rå inden i, da den ellers bliver meget tør. Så pas på med ikke at give den for lang tid. Tag straks af varmen og skær forsigtigt i tern. Anret tunen i skålene og læg en skive lime ved.

Du kan evt. komme en smule olie over skålene, presse limesaften over og drysse med lidt salt.

Opskriften er lavet af bloggeren, Julie Bruun        www.juliebruun.com

Relaterede produkter: