Havtaskefilet med lufttørret skinke

Til 2 personer

250 g japansk havtaske (tages ud af posen og tøs op i køleskab ca. 1 døgn i forvejen)
4-6 skiver lufttørret skinke
1½ dl ris
olivenolie
1 lime
hakket persille, basilikum og mynte
ca. 75 g helbladet spinat
salt og peber
1½ dl creme fraiche
1-2 tsk. sennep
1-2 tsk. honning
pinjekerner

Skyl den optøede fisk i koldt vand og fjern evt. hinder. Krydr fileterne med salt og peber og rul den lufttørrede skinke omkring dem. Dryp olivenolie henover og bag dem i ovnen ved 220°C i 15-20 min. til skinken er gylden. Risene koges med lidt salt efter anvisningen og limesaft, peber og lidt olivenolie tilsættes. Basilikum, mynte, hakket persille og spinat røres sammen med risene ved høj varme lige inden servering. Tag gryden af når spinaten falder sammen. Retten pyntes med ristede pinjekerner og creme fraiche, som er smagt til med salt, peber, sennep og honning.

Relaterede produkter: