Bagt kulmule med græske kartofler

Til 2 personer

FISK:
250 g kulmulefilet uden skind og ben (tages ud af æsken og tøs op i køleskab ca. 1 døgn i forvejen)
2 tomater
½ tsk tørret oregano eller rosmarin

GRÆSKE CITRONKARTOFLER:
½ kg små nye kartofler
1 citron
1 lille fed hvidløg
1 rød og 1 gul peberfrugt
2 kviste timian
1 spsk olivenolie
lidt små sorte oliven
salt og peber

TZATZIKI:
½ agurk
1 lille fed hvidløg
1½ dl græsk yoghurt

TILBEHØR:
Godt brød

 

SÅDAN GØR DU

Græske citronkartofler:

Tænd ovnen på 250°C. Skur eller skrab kartoflerne, halvér dem, og læg dem i et ildfast fad. Pres saften ud af halvdelen af citronen og skær den anden halvdel i kvarte. Hak hvidløget, og skær peberfrugten i grove stykker. Bland citronstykker, citronsaft, peberfrugt, hvidløg, timian, olivenolie, oliven, salt og peber grundigt sammen med kartoflerne i fadet og bag i 30 min.

Tzatziki:

Riv agurken groft og pres saften let ud af agurken med hænderne. Rør agurk og presset hvidløg i yoghurten og smag til med salt og peber.

Fisk:

Skær tomaterne i skiver og læg dem taglagt i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie. Skær kulmulen i stykker på ca. 4 x 4 cm, og læg dem oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olivenolie, krydr med salt og peber og drys med tørret oregano eller rosmarin. Bag fisk og tomater 8-10 min. i ovnen sammen med kartoflerne.

Servér fisken med græske citronkartofler, tzatziki og godt brød.

 

Relaterede produkter: